intuitionsutbildning

Kursplan

Modul 1

Intuition - Att öppna det kreativa flödet

Intuitionen är ett levande och kreativt språk inom oss alla. Den leder oss rätt utan att vi alltid vet varför. Vår första modul lockar lekfullt fram vår egen kreativitet och intuition. Vi lär oss avslöja de röster i sinnet som ofta hindrar vår eget flöde. Vi ges även en förståelse av vad intuitionen kan hjälpa oss med i vardagen och vägarna till att utveckla denna obegränsade potential inom oss.

Modul 2

Den stilla rösten – meditation och neutralitet

Denna helg lär vi oss olika meditationstekniker som hjälper oss att stilla ned sinnet och öva lyhördhet. Detta tysta rum är en förutsättning för att kunna uppfatta vår egen intuition och vägledning. Vi tittar på grundläggande förhållningssätt gällande meditation, som t ex acceptans, bevittande och uthållighet.
Vi möter, vid sidan av Tomas, även Lisbeth Gustavsson. Hon är en mycket erfaren lärare i meditation och personlig utveckling som delar erfarenheter av meditationens möjligheter i vardagen.

Yogi Bhajan: ”The only way to save the world, get the ordinary person on the street to meditate”.

Modul 3

Drömmar – att förstå livets symbolspråk

Vår värld är fylld av symboler som vi ständigt påverkas av. Reklam och media kommunicerar i mycket sina budskap genom symboler. På ett liknande sätt kommunicerar vårt inre jag sina budskap via nattens och dagens drömmar. Därför är det viktigt att förstå och kunna tolka dess budskap. Vi utvecklar därigenom vår intuition och medvetenhet.

Denna kreativa och symbolladdade modul stärker vår tillit till den visdom vi redan bär inom oss. Gästlärare denna helg är Sveriges kanske främste drömforskare. Louise Minerva Li ser både nattens drömmar och vardagens händelser som viktiga budskap till oss. Anita Båge fyller helgen med spännande kreativa övningar utifrån drömtemat.

Modul 4

Närvaroträning & försoning

I vårt sinne pågår ett ständigt värderande och jämförande. Detta mekaniska tänkande hindrar vår närvaro. Ju mer vi lär oss att vara i nuet desto större möjlighet till vägledning från hjärtat. A Course in Miracles ser försoning med oss själva som nyckeln till befrielse. Vi lämnar därigenom förfluten tids skuld och oro inför framtiden.

Tomas som studerat böckerna under trettio år leder en försoningsmodul med hjärtat i fokus. 

Catharina Larsson, utbildad Mindfulness-instruktör och Livsyogalärare, ger oss konkreta övningar för att träna närvaro och uppmärksamhet.

Modul 5

Ljud, musik och mantras – som vägvisare

I all form av meditation och andlig utveckling finns ofta musik med som en viktig del. Ljud och musik går bortom det analytiska sinnet och berör själen. Denna modul lär vi oss att medvetet använda musik som vägvisare till vårt innersta. Vi kombinerar detta lekfullt med olika kreativa övningar med musiken i fokus. Samtidigt utforskar vi rösten som ett personligt och unikt uttryck. Många spännande övningar tillsammans med den dynamiska artisten och sångerskan Marie Bergman.

Modul 6

Den andliga människan – subtila energier och medialitett

Denna helg övar vi vår känslighet att uppleva subtila energier. Som vägvisare har vi det mycket erfarna mediet Doris Ankarberg. Hennes fokus är att stödja varje deltagare att finna sitt unika sätt att uppfatta och förstå livets olika dimensioner. 

Tomas, som samarbetat med Doris i trettio år, ger oss en djupare förståelse av chakrasystemet och hur vi kan använda detta för att balansera vår kropp och själ.

Modul 7

Sacred earth – vår del i helheten

Intuition innebär att värna om livet i alla dess uttryck. Det handlar om respekt inför naturen och vår del i livets väv. Vi lyfter tanken till en mer kollektiv nivå. Hur kan vi som individer och grupp bidra till en medvetenhet ekologiskt och miljömässigt?

Derk är en amerikansk andlig vägledare vars arbete i mycket handlar om vår relation till naturen och alla dessa livsformer. Denna modul, som vi tillbringar i och nära naturen,  innehåller ett spännande flöde av ceremonier, övningar och meditationer.

Modul 8

Ny start – att bli din egen livsvägledare

Vi sammanfattar vår gemensamma resa och gör en tillbakablick på processen under året
och de olika verktyg vi fått ta del av. Vi ger tid till att smälta, integrera och lägga på plats. En fråga i fokus blir: ”Hur kan vi använda det vi lärt i vår vardag eller till vårt professionella liv?”  Det är tid för ett nytt steg, ett nytt avstamp! Vi inspirerar varandra till att stiga fram i livet och vara våra egen livsvägledare!

Extra modul

Certifiering till Livsvägledare

Denna modul är för dig som vill arbeta som certifierad Livsvägledare. Du får ett kursupplägg och ett material som hjälper dig att leda egna grupper. Vi tränar lärarrollen och de olika moment som ingår i denna, bland annat:

  • Att hålla gruppenergi
  • Leda visualiseringar
  • Meditationer
  • Kreativa övningar
Du får under dessa dagar personlig coaching och inspiration till att växa i lärarrollen. Det innebär att se dina speciella förmågor och samtidigt undvika eventuella fallgropar. Målet är att kunna använda mer av din potential som lärare och finna glädjen i ditt uttryck.

 

Livsvägledare

En ettårig lärarutbildning i intuition, meditation och kreativitet

Livsvägledare - en ettårig lärarutbildning i intuition, meditation och kreativitet

Huvudlärare Catharina Larsson, Tomas Frankell och Anita Båge.

 

Intuitionen är en själslig intelligens inom oss alla.

Intuitionen är en själslig intelligens inom oss alla. Vanligen är denna inre potential outvecklad. För många är det svårt att skilja önsketänkande och värderande från intuitionens levande språk. Intuitionen finns alltid där men vi har svårt att höra den.

Genom att medvetet öva vår intuition frigör vi både kreativitet och medvetenhet. Därigenom blir det lättare att säga ja till livets möjligheter och tacka nej till dess fallgropar. Vi upplever därigenom oftare stunder av flöde och meningsfullhet. Målet med denna utbildning är att odla en medveten relation till vår egen visdom och intuition. Det innebär att vi bli vår egen auktoritet och vägvisare i livet. Till vår hjälp för att stärka intuitionen har vi en rad olika verktyg. Vi övar olika meditationstekniker hämtade från världens stora andliga traditioner och arbetar med visualiseringstekniker, kreativitetsövningar, speglingar och mycket annat. På vår spännande resa möter vi också en rad erfarna lärare som alla utvecklat sitt speciella sätt att använda intuitionen.

Utbildningens syfte är dels att du skall ta tydliga steg i din egen intuitionsutveckling att du får med dig en kraftfull verktygslåda till eget växande i vardagen. Denna rika bas kan du även använda för egen undervisning med grupper eller individuellt. Utbildningen vänder sig till alla som vill stärka självtillit och intuition. Det krävs inga färdigheter och tidigare erfarenheter.

I utbildningen ingår:

  • Intuitionsutvecklande övningar
  • Meditationstekniker
  • Visualiseringstekniker
  • Kreativitetsövningar
  • Livsyogapass som stärker intuition
  • Fördjupande hemarbeten
  • Personlig vägledning

Certifierad Livsvägledare

OBS! För dig som vill, erbjuds efter avslutad utbildning en extra modul som gör dig till Certifierad Livsvägledare. Under den här modulen erbjuds du ett konkret kursupplägg med övningar och tekniker för att kunna arbete med egna grupper i intuitionsutveckling.

Extra modul kostar: 3.900 kr (inkl. moms)

 

Information och anmälan

Utbildningens kostnad:
29.500 kr (inkl.moms) för 8 moduler. Vi betalning per modul: 3.690 kr (Inkl.moms). Anmälningsavgift: 1.000 kr. Betalas till Handelsbanken 5077-0049.

För mer information: catharina@devanews.com eller tomas@devanews.com


Huvudlärare:

Tomas Frankell
Tomas Frankell har utbildat lärare i över 20 år.
Han har sedan början av 1980 talet drivit olika forum för andlig och personlig utveckling. Bland dessa Café Pan, Deva center och Café Vega. Med driv, energi, humor och hjärta förmedlar han en vardagens medvetenhet för att behålla hjärta och livslust levande under livets olika faser.
Idag är hans inriktning framförallt att utbilda medvetenhetslärare som utifrån sin verktygs-låda kan inspirera och vägleda andra. Hans grundsyn är ekumenisk, det vill säga att många vägar till samma mål finns tillgängliga för den seriösa sökaren. Tomas har medverkat flitigt i TV där han talar om yogans fördelar och intuitionen som ett värdefullt verktyg för alla att odla. Han är författare till flera böcker varav den senaste utkommer våren 2014.

 

Catharina Larsson
Certifierad Livsyogalärare, Meditations lärare och Mindfulness instruktör.

Har undervisat i yoga sedan mitten på 90 talet. Senast drev hon studion YogiPal, som utöver kurser i yoga och mindfulness erbjöd workshops och föreläsningar. Catharina har genom åren arbetat tillsammans med Tomas Frankell på ett flertal utbildningar inom yoga, meditation och intuition.  Hon arbetar även som konsult inom varumärke- och kommunikation och många års erfarenhet av ledarskap.